Avenul Vladusca

Avenul se afla pe versantul estic al masivului Piatra Craiului, intre abruptul calcaros al Pietrei Craiului si Poiana Vladusca.

Pregatirea echipamentului 🙂

Gura avenului are o deschidere de aproximativ 2 m, doar ca noi am gasit-o plina de radacini si pietre si un copac maricel, asa ca a trebuit sa decolmatam un pic zona. 🙂

Urmeaza coborarea in aven. 🙂

Dupa 12 m, golul se ingusteaza mult, formind o terasa pe care s-a adunat mult material cazut de la suprafata. Mai jos de terasa, sectiunea avenului se largeste pina la 2 m si se mentine asa pina la -50 m, apoi se largeste si mai mult, avenul capata o forma dreptunghiulara, pe care o mentine pina la fund de aproximativ -70 m. De aici, printr-o fisura se ajunge intr-un horn orientat paralel cu avenul, dar care dupa 12 m este inchis de o stinca.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Aventura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Avenul Vladusca

  1. ElisabetaBlaga zice:

    Foarte frumos acest foto-reportaj.Descrierea este foarte binevenita pentru a intelege si mai bine spectaculoasa aventura!

  2. jb zice:

    Ar fi trebuit ca la plecare sa astupati la loc intrarea de la suprafata pentru a impiedica caderea accidentala in aven a turistilor sau a animalelor …

  3. Foarte tare acest aven, nu stiam de existenta lui. Si cum probabil nu voi ajunge prea curand sa cobor in el, ma bucur ca am facut-o prin aceste imagini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s