”La vie en rose”…si monolitii Menhires

4

Cum sa-ti petreci viata cat mai confortabil cu putinta? Stand in barca si plimbandu-te de dimineata pana seara, iar din cand in cand sa te mai ‘trezeasca’ un val sau o rafala de vant..

1-85

Iata ‘la vie en rose’ pentru locuitorii orasului Carnac, Karnag, scriindu-se in bretona, situat in vestul Frantei, unde nivelul de trai este suficient de ridicat, astfel incat faptul ca ai o barcuta cu vele, cu care faci ture printre insulite, de-a lungul coastei, este la ordinea zilei.

Plajele nu sunt unele dintre cele mai atractive,
IMG_1535

acestea sunt destul de inguste altele au pietre, unele dispar din cauza fluxului, astfel e oarecum firesc ca ocupatia si atentia sa se indrepte catre barci. Navigatul se face cu orice ambarcatiune disponibila de la caiac sau windsurf pentru oameni mai sportivi, la barci cu vele de diferite dimensiuni.

Din barca se zaresc faimosii Monoliti megalitici,cunoscuti si sub denumirea de Menhire, asa ca mergem la mal sa-i vedem mai de aproape.

II surprindem intr-o lumina de apus, asa cum sunt aliniati de mii de ani, aproximativ 5000, conform studiilor aici se gaseste cea mai mare densitate de pietre, peste 3000, pe o intindere de 12 kilometri.Tradiţia locală susţine că motivul pentru care stau în astfel de linii perfect drepte este faptul că reprezintă de fapt o legiune romană transformată în piatră de Merlin sau Cornelius Saint. Exista trei grupe majore de randuri de piatra – Ménec, Kermario si Kerlescan – care poate au format in trecut un singur grup, dar care ulterior au fost divizate si repartizate in alte scopuri. O alta teorie susteine ca ar fi o legătură între pietre şi direcţiile de apus al soarelui la solstiţiu sau că ar fi fost folosite pe post de observatoare astronomice. De asemeni se mai crede ca acesti monoliţi sunt o forma de stocare a anumitor energii, rămase necunoscute până în ziua de astăzi. 🙂

1-52

1-61

Reclame
Acest articol a fost publicat în Calatorii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s