Bretania cu orasul port Vannes

Numele de Bretania sau  in forma initiala Britania, derivă de la britoni, o populatia celtica, care, cu mult timp in urma au traversat Canalul Mânecii pentru a căuta adăpost și a se refugia de invadatorii anglo-saxoni ce-i împingeau continuu în afara unei zone destul de largi a Marii Britanii. În trecutul istoric, bretonii se îndreaptă spre vestul și spre sud-vestul propriei lor insule, spre Țara Galilor și Cornwall.

Ca și astăzi, Bretania împarte moștenirea și cultura sa istorică cu celelalte regiuni celtice din nord-vestul Europei. Diviziunea administrativă a Franței, Bretania, acoperă patru departamente: Côtes d’Armor în nord, Finistère în vestul îndepărtat, Morbihan în sud și Ille et Vilaine în est, mărginind Normandia și valea Loarei.

Despre orasul Vannes se spune ca a fost format acum 2000 de ani, este capitala Morbihan-ului si are un centru istoric atractiv.

1

Plimbandu-ne cu bicicleta prin port, imi dau seama ca aproape peste tot se observa simboluri de barci, pe case sau chiar in biserici, lucru de altfel logic din moment ce ambarcitiunile sunt parte integranta din viata oamenilor.

Arhitectura este frumoasa, si casele pastreaza acealsi stil de acum sute de ani, cu ulite pietruite si inguste.

1-45

Acest articol a fost publicat în Calatorii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu